Storlekar

Det finns oftast sex stycken one piece storlekar. Extra extra small (XSS), extra small (XS), small (S), medium  (M), large (L) och extra large (XL). Är du cirka 170 cm lång fungerar alla storlekar på dig. Allting handlar om vilken passform du vill ha. Om man är kortare eller längre spelar det ingen roll för det finns en för varje persons längd.

Tanken bakom one piece är att man ska kunna ta det lugnt i den och inte oroa sig så mycket om hur den sitter. Det är bland annat detta som gjort heldressen väldigt omtyckt av människor. Vi tycker om att ha på oss kläder som vi kan slappna av i och inte ständigt känna det att vi omger oss av ett strikt mode. One piece storlekarna i sig är egentligen inte väldigt viktiga. Det enda som är viktigt att du får på dig den och inte känner att den sitter allt för spänt på din kropp. För att kontrollera om din one piece sitter riktigt på dig kan du luta dig framåt och försöka nå dina fötter med fingrarna. Kniper det åt någonstans i dräkten har du en för liten one piece storlek och bör därför välja en större.

XXS XS S M L XL
CM CM CM CM CM CM
BYST 88 92 96 103 116 126
HÖFT 94 106 110 116 122 128
LÄNGD 147 165 169 176 181 187

CM = centimeter

Hur man mäter:
1. Byst: Mät runt den största delen
2. Höft: Mät runt dina höfter (cirka 15 centimeter ovanför ditt skrev)
3. Längd: Mät från dina fötter till din nacke

Kom ihåg att one piece storlekar handlar främst om hur du vill att den ska sitta. Gillar du när dina kläder sitter lite lösare – köp en större storlek. Föredrar du istället att det sitter lite tightare – köp en mindre storlek.