One piece kopia

One pieces har funnits länge. Redan på 70- och 80-talet var det populärt med denna dräkt. Den kunde användas både i vardagen men framför allt såg man den i skidbackarna. Nu har denna sparkdräkt som många kallar den gjort en comeback. Det finns många olika försäljare och det är svårt att säga vilken som är en kopia eller inte. Det vi på Sparkdrakt.se definierar som en one piece kopia är att den är av sämre kvalité och kanske inte gjord för att vara skön, snarare billig och sälja som smör.

Vad bestämmer om det är en one piece kopia?

För att kontrollera om den dräkt du har är en one piece av den bättre kvalitén eller inte kan du börja med att dra lite i tyget för att se om tyget är gjort av sweatertyg eller inte. Du kan också kolla tygets tjocklek, normalt sett är äkta tjockare i tyget än kopior. Givetvis finns det också jumpsuits som är avsedda för att vara av ett tunnare material och då kan du bortse från detta knepet. Någonting annat du kan göra för att kvalitetskolla din dräkt är att titta på sömmarna för att se hur dem är sydda. Ser det slarvigt ut är detta ett tydligt tecken på att din dräkt förmodligen är av dem sämre varianterna.

Kvalitetsguiden

1. Vik ut insidan av ärmen och se om sömmarna sitter tight. Gör de det är det en tydlig indikation att jumpsuiten är av en mycket bra kvalité. Notera att de inte ska sitta alldeles för hårt utan ska gå att böja till utan att det knastrar.

2. Känn på tyget med dina fingrar. Leta efter eventuella små hål. Dessa hål är cirka en halv centimeter i diameter och är vanliga vid produktion av kläder som är kopior eftersom den utrustning som används vid tillverkning är ofta sämre än vad som används när man gör kvalitetskläder.

3. Detta är förmodligen den mest viktiga delen eftersom det är det som kommer kännas mot din kropp när du har den på dig och är därför viktig att det är av material som du tycker om. Att rekommendera är bomullsmaterial eftersom detta är mjukast. Efter en tvätt kommer det bli strävare men erhåller fortfarande samma mjukhet.

Vart kan man köpa kopior?

Det vanligaste är att dem köps utanför Sveriges gränser. Så som Spanien och Thailand. Detta behöver i regel inte vara någonting olagligt så länge märket inte är stulet och personen som säljer heldressen menar att den säljer en one piece åt t.ex Piece of Norway fastän han egentligen inte gör det. I Sverige kan du också köpa kopior, eller härmade mysdresser. Dessa behöver inte vara väldigt mycket sämre än vad en äkta även om märket inte är detsamma. Sedan kan du också sy din egen jumpsuit och beroende hur det blir tycker vi man avgör vare sig det är en kopia eller inte.